Proteinat nga mishi, ushqim deti dhe shpezët është një lëndë ushqyese shumë e rëndësishme gjatë shtatzënisë.
Ndihmon në rritjen e fëmijës suaj dhe është gjithashtu shumë e rëndësishme kur përpiqeni të mbeteni shtatzënë.
Gjëja më me rëndësi që duhet të mbani në mend është se ju duhet të shmangni të gjitha llojet e mishit të gatuar pak ose të papërpunuar.
Mishi i gatuar jo mirë dhe i papërpunuar, njësoj si mishi i grirë, është shumë i ndjeshëm ndaj ndotjes nga mjedisi. Mund të pranojë bakterie të dëmshme që e bëjnë të pasigurt për konsum, nëse jeni shtatzënë ose jo.
Rreziqet e konsumimit të mishit gjatë shtatzënisë:
Disa rreziqe të përbashkëta që lidhen me konsumimin e mishit janë:
1. Diabeti Gestacional
2. Listerioza: Mishi i ftohtë gjatë shtatzënisë gjithashtu duhet të shmanget.
3. Toxoplazmozë: Një nga rreziqet më të mëdha që lidhen me mishin e papërpunuar.
4. Helmimi me ushqim: Peshku i tymosur është i sigurt dhe rekomandohet që të ketë gjatë shtatzënisë.