Përbërësit
1 copë mesatare mish gjoks pule
20 pjesë lule brokoli
1 qepë
10 kërpudha
200 ml ajkë
80 ml qumësht
50 gr djath parmesan
Krip
Piper te zi
4 lugë vaj
Hapat
1-Mishin e pules e coptojmë ne pjesë të vogla e kryposim, e vendosim piper sipas shijes, pastaj e fërgojmë në tigan derisa të mer ngjyrë ari.
2-Pulen e fërguar e largojmë nga tigani, pastaj në të njëjtin tigan, fërgojmë qepët dhe kërpudhat e fërguara, i fërgojmë derisa shohim që qepa është zbutur.
3-Mishin e pules e kthejmë në tigan, shtojmë dhe brokolin , masën e fërgojmë prapë për 10 minuta, duke e përzier herë pas herë.
4-Masës në tigan ia shtojmë qumështin dhe ajken, pak krypë dhe piper të zi, pastaj e lëm të ziej për 15 minuta.
5-Pasi ta kemi larguar tiganin nga zjari, ia shtojmë djathin e grirë në rende.
6- Pas kësaj gjella e përgaditur është e gatshme për servim.