Vendimi, Qeveria: Mërgimtarëve u paguhen polisat e sigurimit

Edhe këtë vit, mërgimtarët që vijnë për pushime në atdhe nuk do të paguajnë polisën e sigurimit kufitar për automjetet e tyre.

Kështu deklaroi kryeministri Albin Kurti, në mbledhjen e sotme të qeverisë duke iu dëshiruar mirëseardhje mërgimtarëve, kryeministri Kurti deklaroi se aplikimi dhe rimbursimi do të bëhet online, pa pasur nevojë të pritet.

“Qeveria e Kosovës do të mbulojë koston e polisës kufitare. Procedura vazhdon të jetë e thjesht,” tha kryeministri i Kosovës duke sqaruar se polica mund të bëhet edhe fizikisht por edhe online para se mërgimtarët të nisën drejt Kosovës.

“Ata pastaj mund të aplikojnë për rimbursim. Mërgata jonë jeni pjesë integrale. Ministria e Diasporës po punon për projektligjin për Diasporën”, tha ai.

Përveç kësaj, kryeministri tha se Qeveria është duke u punuar për herë të parë për mësimin gjuhës shqipe në diasporë.

Emërohet Bordi i ri i Fondit të Sigurimeve Shëndetësore

Ndërkohë, Qeveria miratoi edhe  përbërjen e re të Bordit të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore.

Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi  propozoi anëtarët të cilët janë Dafina Gexha-Bunjaku nga Ministria e Shëndetësisë, Ahmet Ismaili e Klit Shala nga Ministria e Financave, Kastriot Meqa nga Oda e Mjekëve, Agreta Gecaj-Gashi nga SHSKUK-ja dhe Muhamedali Kodra nga Shoqata e Pacientëve.

Kabineti qeveritar do të shqyrtojë 23 pika, të cilat janë në rend të ditës.