Gara për kryetarin e PD/ Shkodër, Ish-oficeri i sigurimit përballë një Ish-të përndjekuri politik

Tashmë kur gara për kryetarët e grupseksioneve në Shkodër ka përfunduar, pritet edhe finalizimi iprocesit të zgjedhjet së kryetarit të degës Shkodër.

Në garë janë dy kandidatë: Ramiz Çobaj që kandidon për herë të dytë dhe Xhevdet Amulli i cili kandidon për herë të parë.

Ramiz Çobaj i cili përveç se kandidon për herë të dytë dhe vjen pas rezultatit të dobët në zgjedhjet e vitit 2017, disavantazhin kryesor tek demokratët e Shkodrës e ka se bëhet fjalë për një Ish-oficer të Sigurimit, për të cilin tashmë është publikuar edhe dosja.

 

Përballë tij, është Xhevdet Amulli i cili vjen nga një familje e përndjekur politike e cila ka dhënë kontribut jo vetëm në rrëzimin e diktaturës por edhe themelimin e Partisë Demokratike në Shkodër, dhe jo vetëm.

Bazuar edhe në Udhëzimin e kryetarit të PD, Lulzim Basha, për rifreskimin e strukturave, ku përballë, siç thotë ai kemi një qeveri të kriminalizuar, entuziazmi për Xhevdet Amullin është rritur duke pasur parasysh edhe rezultatin e Ramiz Çobajt në zgjedhjet e vitit 2017, që është shumë më i dobët madje edhe me komisionerët që ai kishte përzgjedhë, se nga koha kur ai i “ruante” votat e Ramiz Alisë dhe i raportonte partisë se “60 % të anëtarëve të komisionit janë kundër Partisë së Punës dh eka sinjalizime…”

Ndërkohë tashmë kemi fituesit e zgjedhjeve për kryetarë të grupseksioneve të Partisë Demokratike të degës Shkodër.

Përgjithësisht, procesi ka vijuar pa probleme, me përjashtim të dy rasteve, njëri prej të cilëve ka të bëjë me legjitimitetin në garë të njërit prej kandidatëve. Një kandidat për kryetar grupseksioni, sipas rivalit të tij, nuk është rezident në Shkodër dhe prandaj procesi i votimit është bllokuar.

Ja lista e fituesve, 30 nga 38 kryetarë të grupseksioneve, të PD në Shkodër

Grupsek. 1/1 Blendi Gjylbegaj

Grupsek. 1/2 Gentian Ibroja

Grupsek. 1/3 Malvin Halili

Grupsek. 1/4 Vildana Gushta

Grupsek. 1/5 Selami Smajli

Grupsek. 2/1 Ardit Qylybyli

Grupsek. 2/4 Ergy Ivziku

Grupsek. 2/5 Agim Plepi

Grupsek. 3/1 Agron Kastrati

Grupsek. 3/3 Emiljano Çekini

Grupsek. 4/1 Altin Salihi

Grupsek. 4/2 Benjamin Nako

Grupsek. 4/4 Arben Lushaj

Grupsek. 5/1 Gloria Shllaku

Grupsek. 5/2 Gjenarin Kapcari

Grupsek. 5/3 Mark Rupa

Grupsek. Berdice/1 Isuf Meta

Grupsek. Dajç/1 Gjovalin Darragjati

Grupsek. Dajç/2 Gjegj Lukaj

Grupsek. Guri i Zi/1 Pjerin Marku

Grupsek. Guri i Zi/2 Jozef Ndoci

Grupsek. Postribe/1 Altin Shabaj

Grupsek. Postribe/2 Vullnet Bushaj

Grupsek. Pult/1 Lekë Gjoni

Grupsek. Rrethina/1 Safet Anxa

Grupsek. Rrethina/2 Tonin Dedaj

Grupsek. Rrethina/3 Emiljano Pjetri

Grupsek. Rrethina/4 Erjon Selgjekaj

Grupsek. Shalë/1 Martin Marku

Grupsek. Shosh/1 Mark Kulla

Ndryshe, në kuadër të riorganizimit të Partisë Demokratike, Lulzim Basha firmosi urdhrin për strukturat, duke i kërkuar grupit të punës që do të organizojë zgjedhjet, të mbështesë kandidatët dhe t’i sigurojë atyre akses të barabartë.

“Grupi i Punës mbështet kandidatët dhe i siguron akses të barabartë të tyre në: Listat e anëtarësisë. Prezencën e përfaqësuesve të kandidatëve në komisionin e votimit. Prezencën e përfaqësuesve të kandidatëve në procesin e numërimit të votave dhe shpalljen e rezultatit,” theksohet në udhëzimin e firmosur nga Lulzim Basha për zgjedhjet për drejtues lokalë të PD-së që duhet të zhvillohet në periudhën 23 nëntor – 2 dhjetor.

Këtë fundjavë pritet të zgjedhen kryetarët në disa degë kryesore të vendit, përfshirë edhe krerët e degëve në Tiranë. Në përfundim të këtij procesi do të përzgjedhet edhe figura qendrore për qytetin e Tiranës, i cili do të koordinojë dhe organizojë demokratët në kryeqytet.