onlyfuckvideos.net classy slut goo covered. xxx247.club xxxfamousvideos.com

Për herë parë në histori: NASA dërgon helikopter në Mars

Në kuadër të misionit të rradhës për hulumtimin e Planetit të Kuq, NASA ka vendosur të dërgoj helikopter në Mars.

Fluturimi i helikopterit në Mars është caktuar për muajin korrik të vitit 2020 dhe do të demonstroj qëndrueshmërinë dhe potencialin e mjetit në ajr, në Planetin e Kuq.
“NASA ka histori për mburrje. Ideja e helikopterit në planetin tjetër është emocionuese. Helikopteri Mars na jep shumë shpresa për dijenë tonë për të arrdhmen, për zbulimin dhe hulumtimin e misionit në Mars,” tha administrator në NASA, Jim Bridenstine.

Dhjetë herë më i shpejtë se helikopteri në Tokë

Projekti i helikopterit Mars ka filluar në gushtin e vitit 2013 si projekt i zhvillimit  të teknologjisë në laboratorin e NASA-s. Rezultati pesëvjeçar i dizajnimit ka dhënë mjetin me peshë vetëm 1.8 kilogram dhe madhësinë e një topi të softball-it. Me helike dyfishe që rrotullohen, helikopteri Mars ka rreth 3000 rrotullime në minut, që është dhjetë herë më e shpejtë se sa lëvizja e helikës në Tokë.

Gjithashtu, helikopteri përmbanë qeliza solare për mbushjen e baterive dhe mekanizmin për ngrohje, në mënyrë që të jetë i nxehtë gjatë netëve të ftohta në Mars.
“Është mirë që janë Shtetet e Bashkuara si kombi i parë në histori, i cili do të dërgojë helikopter në Mars. Kjo arritje emocionuese dhe vizionare  do të inkurajojë të rinjtë në SHBA që të bëhen shkencëtarë dhe inxhinierë,” tha kongresmeni republikan, John Culberson.

watch porn
olalaporno.com