Skandal/ Shqipëria voton pro rezolutës së Koperacionit Islamik ku sulmohet ashpër SHBA…

Shqipëria ka votuar pro një rezolute të fundit të Organizatës së Koperacionit Islamik, për të cilën ka votuar edhe ambasadori ynë në Turqi, Gent Gazheli. Në këtë deklaratë, e cila është publikuar nga deputeti Tritan Shehu, sulmohet ashpër qeveria e SHBA dhe presidenti Donald Trump.

Postimi i Tritan Shehut

Z. Kryeministër dhe Ministër i Jashtëm, keni shkelur në “derrasë të kalbur” dhe dëmtuar rëndë interesat e Kombit tonë përsëri:

Më poshtë do të gjeni tekstin e plotë të Deklaratës së mbrëmeshme të Takimit të Organizatës së Koperacionit Islamik (OIC), të miratuar dhe nga përfaqësuesi juaj aty.

Ajo deklarate është e mbushur me sulme ekstreme ndaj SHBA, administratës amerikane e Presidentit Trump (për të mos përmendur dhe ato ndaj Izraelit).

Në këto kushte të rënda cenuese edhe të Sigurisë sonë Kombëtare, ju duhet të shpreheni qartësisht nëse e mbështesni atë deklaratë, këtë goditje të rëndë ndaj Partnerit tonë kryesor Gjeostrategjik.

Në fakt ajo e tillë dëmton edhe vetë procesin e paqes në Lindjen e Mesme.

Heshtja juaj tashme nuk i shërben asgjëje, as loja e “mbretit lakuriq”…
Diçka në fund, përfaqësuesi juaj ishte gjithashtu i pranishëm edhe gjatë inaugurimit të Ambasadës amerikane në Jeruzalem, disa ditë më parë.

A ja bëtë të ditur këtë fakt dje organizatorëve, pjesëmarrësve të OIC-se, hartuesve të asaj deklarate???

Deklarata e Organizatës së Koperacionit Islamik