onlyfuckvideos.net classy slut goo covered. xxx247.club xxxfamousvideos.com

Trageti elektrik për 400 pasagjerë me bateri gjigande qëndron në det

Norvegjia gjithnjë e më shumë e pozicionon veten si pioniere në elektromobilitetin.

Vendi nordik jo vetëm që dëshiron të ketë makina elektrike dhe avionë elektrikë , por edhe anije elektrike. Parlamenti ka njoftuar se vetëm anijet dhe tragetet pa emisione do të lejohen në fjordet norvegjeze, të cilat janë vende të Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, deri në vitin 2026.

Se ky qëllim nuk është joreale dëshmon shërbimin e trageteve “Fjords”. Tashmë në fund të muajit një traget thjesht i operuar me energji elektrike është për të marrë shërbimin e rregullt.

Bateria e madhe

Ferry është 42 metra e gjatë dhe 15 metra e gjerë. Ka hapësirë ??për 400 pasagjerë. Është mundësuar nga dy motorë elektrikë, secila me 450 kilovat fuqi. Një paketë e madhe e baterisë me kapacitet 1,800 kWh siguron furnizimin me energji. Kjo është ekuivalenti i 40 Nissan Leafs ose 18 herë më e fuqishme Tesla Model S.

Megjithatë, traget është pak më i ngadalshëm se Tesla në rrugë. Shpejtësia është 16 nyje, që korrespondon me rreth 30 km / h. Gama me këtë shpejtësi jepet si 30 milje detare (55 kilometra).

Trageti do të përfundojë 700 udhëtime rrumbullake në vit midis Flåm dhe Gudvangen.

watch porn
olalaporno.com