VIEDO/ Shkupi dhe Athina, pranë zgjidhjes për çështjen e emrit

Shkupi dhe Athina duken të jenë shumë afër zgjidhjes së problemit të emrit të Maqedonisë. Kryeministri maqedonas Zoran Zaev ka lënë të kuptohet se një prej opsioneve të diskutuara me kolegun e tij Alexis Tsipras është i pranueshëm për të dyja palët.

Ndonëse zyrtarisht nuk është thënë se cili është propozimi për emrin e ri, mediat spekullojnë se bëhet fjalë për Republika e Maqedonisë së Ilindenit. /VOA/